heb je te maken met ontslag?

 
 

als je te maken krijgt met ontslag…

word je in eerste instantie grotendeels in beslag genomen door de procedure en jouw verweer tegen het ontslag.

Het kan tegelijkertijd ook belangrijk zijn al vast te kijken naar de toekomst door een budget voor werk naar werk op te laten nemen in de overeenkomst met je werkgever.

Ik ondersteun je daarbij door samen met jou te kijken naar datgene waar jij arbeidsvreugde uithaalt, om welke kwaliteiten jij gewaardeerd wordt en waar voor jou nieuwe kansen op de arbeidsmarkt liggen.

Daarnaast werken we samen aan een professioneel afscheid zodat je het één goed kunt loslaten en het nieuwe kunt verwelkomen.

 
 

zoek je een handvat?

Als er iets ergs gebeurt in je leven dan kan het zijn dat je geen goede momenten meer ervaart; Je voelt rouw omdat er iemand is gestorven die heel belangrijk voor je was of je bent geconfronteerd met een ernstige ziekte, een scheiding, het verlies van je baan, jouw onbevangenheid.

Rouw zit in vele verliezen. Ik kan je helpen om te gaan met deze rouwe kost en je ondersteunen bij het weer vinden van je eigen kracht. 

door-2139534_1280.jpg

Dit bied ik

luisterend oor

Tijdens ons intakegesprek vertel je mij wat er is gebeurd en wat je ervaart. Samen komen we erachter op welke manier jouw rouw je beïnvloedt en wellicht zelfs belemmert. Aan het eind formuleren we gezamenlijk jouw hulpvraag. Als je met mij verder wil gaan in het traject plannen we een vervolg.

bewustwording

Met vragen die raken zet ik je aan tot denken, voelen en het formuleren van jouw eigen antwoorden. Ik help je naar ‘de pijn toe te gaan’. Om deze te durven toelaten en te ervaren hoe je erop reageert. Het is belangrijk jouw pijn en hoe je ermee omgaat te accepteren. Jouw pijn mag er zijn en hoort bij je. Omarm het. Dat is de weg van dόόrleven naar doorléven. 

Het doel is dat jij je veerkracht vindt om te kunnen leven met (de restanten van) jouw verlies en daarop verder te bouwen. Zodat je weer iets moois en goede momenten kunt ervaren.

Een handvat, jouw anker

Afhankelijk van jouw behoefte sluiten we het traject af door letterlijk een markering te zetten. Je gaat creatief aan de slag met je handen om met je hoofd afstand te kunnen nemen. Samen maken we een herinnering of werken we aan een ritueel dat jouw eigen handvat kan zijn. Denk aan een schilderij, glaswerk, mozaïek of het koken van een maaltijd. Iets waar je letterlijk op terug kunt grijpen als jouw goede momenten  kopje onder dreigen te gaan.

Miranda heeft kennis van zaken en is ook nog eens heel creatief.
— Renate van Berlo
bucket-2465579_1280.jpg

Miranda, aangenaam

Als er iets ergs gebeurt in je leven dan kan het zijn dat je geen goede momenten meer ervaart.

Ik bied je een luisterend oor en maak je bewust welke impact deze gebeurtenis heeft op jouw leven. Hiermee kan ik je helpen een manier te vinden met deze rouwe kost om te gaan. Het uiteindelijke doel is dat je je veerkracht vindt om weer iets van het leven te maken. Dan kun je opnieuw goede momenten ervaren.

foto Mir.jpg

Prijzen

In het kader van Maatschappelijk verantwoord ondernemen stem ik mijn prijzen af op de behoefte en (financiële) capaciteit van de cliënt.

Meer weten? Neem contact met me op.

money-2724235_1280.jpg

meer weten of Vragen?

Wil je een (vrijblijvende) offerte aanvragen of heb je een specifieke vraag?