Hier doe ik het voor

In je leven zijn er hobbels. Pieken en dalen. Je leven heeft dit nodig om in beweging te komen, óf juist niet. De dalen zijn lastig. Die willen we eigenlijk niet. En we doen ons best ze zo goed mogelijk te vermijden, ontduiken, of te ontkennen. Of gaan proberen zo succesvol mogelijk te pieken. Steeds hoger. Je kan je voorstellen hoeveel energie dit kost. En ja, ook steeds willen pieken, kost energie.

Kansrijk

Een leven zonder tegenslag, dompers & verlies bestaat niet. Maar in plaats van er voor te vluchten, of tegen te vechten, kan je er ook simpelweg anders naar kijken. Als je je leven als een kans ziet om jezelf te ontvouwen en te ontdekken, dan zie je hobbels als kansen om te groeien. En sterker te worden. In de zin dat je trouwer kan worden aan jezelf om van daaruit iets te betekenen wat van waarde is. Op je eigen en unieke manier.

Energierijk

Je leven te durven leiden op jouw manier, geeft je vrijheid in je zijn en doen. Dat betekent een hoop. Voor jou, maar ook voor anderen. In plaats van energie te stoppen in kansloze acties, is energie geven aan alles wat voor jou van waarde is de beste investering die er is. Waarom? Omdat dit energie oplevert. Waardoor je dit kan blijven doen. Iets om blij en gelukkig van te worden.

Natuurlijk

Dit klinkt simpel en dat is het in wezen ook. Omdat het onze natuur is. Maar omdat we niet naar tegenslag kunnen kijken vanuit dit perspectief, ervaren we iets anders. Namelijk dat tegenslag verlies betekent. En verlies betekent rouw. Met alle emoties van dien. Maar het enige wat je feitelijk verliest is een illusie. Een die je constant als houvast dacht nodig te hebben. Voor je bestaansrecht. En dat is jammer omdat je daardoor de energie verliest om van waarde te kunnen zijn. Want dat is de reden dat je leeft en op de wereld bent.

Waardevol

Betekent dit dat je niet mag rouwen? Geen pijn mag hebben, of verdriet? Natuurlijk niet! Dalen ervaren zijn nuttig om de pieken te kunnen vieren. Het verschil zit ‘m erin dat je pieken of dalen niet verwarren gaat met wie jij als mens bent. Zodat je ervaren gaat wat leven betekent en wat jij betekent en betekenen kan. Dat is van grote waarde.  

Praktijk voor lef, levenslust & levenskunst

Voor iedereen die weet dat het anders kan, maar even niet meer weet hoe. Voor iedereen die ernaar verlangt om vorm te geven aan verandering op een manier die recht doet aan wie hij/zij is.

In contact

Kaaplandstraat 54
6543 PG Nijmegen
(06) 43 82 84 24
welkom@rouwkostentroostvoer.nl

Miranda Schutten

Rouw & Verlies Deskundige

Professional op het gebied van:

Rouw en Verlies begeleiding
Ritual Coaching
(Loopbaan-)Coaching
HR management

"Everything is cancelled except love!"
Charlie Mackesy
"Er zijn veel mooie momenten in het leven die het verdienen om gemarkeerd te worden met een ritueel."
Miranda Schutten
"Zelfs de mooiste vlieger stijgt niet op zonder tegenwind."
Chinees gezegde